Az én Szamócám, ha tehetné minden elérhető ételt felfalna, kezdve a hűtő tartalmától egészen a kertben lepotyogó gyümölcsökig. Imádja a hasát és szinte mindent megtesz annak érdekében, hogy az a pocak a nap 24 órájában teli is legyen. Mondhatnám, hogy „Egy Pocak mind felett”, de még így sem tudnám megfelelően szimbolizálni azt a szerelmet, amit Szamóca a gasztronómia iránt érez. 🙂
Persze ennek az ösztönnek igyekszem gátat szabni, jutalom falatot, kutyanasit is csak ritkán adok neki.
A boltokban rengeteg márkájú, állagú, ízű és összetételű jutalom falat, „rágcsa”, kutyakeksz kapható, melyek általában külsőre nagyon rokonszenvesek lehetnek, azonban ezekkel az a legnagyobb problémám, hogy nem tudjuk mit tartalmaznak. Emiatt, hogy nem feltétlenül bízok meg a gyártók által a csomagra írt összetevőkben igyekszem természetes eredetű falatkákkal meglepni kedvencemet. Ilyen például a csíkokra vágott nyers pacal, vagy a házilag készíthető kutyanasik.
Egy ilyen, könnyen elkészíthető és egészséges kutyakekszet szeretnék bemutatni nektek, melyet kedvencetek garantáltan imádni fog:
Hozzávalók:
– fél teáskanál fahéj
– egy nagyobb alma
– 1/2 csésze víz
– 1/4 csésze méz
– 1 csésze zabliszt
– 1 1/2 csésze (teljes kiőrlésű) búzaliszt
A hozzávalókat összekeverjük. Egy laposabb tepsibe sütőpapírt teszünk, majd egy kanál segítségével kis kupacokat képezünk a masszából.
A kupacokból egy csésze belisztezett aljával, vagy kanállal korongokat formázunk. A korongok méretét kutyánk méretéhez vagy ízléséhez igazítsuk!
Süssük 180 fokon 30 percig, majd fordítsuk meg a korongokat. Ezután 160 fokon süssük további 30 percig. Ha elkészült, egy éjszakán át hagyjuk hűlni. Száraz, légmentes helyen tároljuk, így sokáig eltartható.
A fenti recept segítségével ízletes, egészséges, vegyszermentes és olcsó jutalomfalatot készíthetünk kedvencünknek.
Forrás: http://utajovobe.eu/
Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor iratkozz fel heti hírlevelünkre, vagy kövess minket a Kutyaélet – Angyalok négy lábon oldalán, vagy a facebookon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: